A+A-

Prezentacija publikacije

U srijedu 26. veljače 2015. Održano je predstavljanje publikacije „Bijeli štap – kada moguće postaje stvarno“. Publikacija predstavlja završni rezime projekta „Razvoj usluge mobilne podrške za slijepe osobe u Hrvatskoj“ kojeg je Udruga provodila u proteklih godinu i pol dana u 5 županija – Brodsko-posavskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Publikacija obuhvaća različite segmente provedbe projekta, stavljajući naglasak upravo na edukaciju instruktora orijentacije i mobiliteta, obuku korisnika u njihovim lokalnim sredinama, te promjene u zajednici i iskustva koja su proizašla tijekom provedbe projektnih aktivnosti, a uključuju sve dionike projekta – od nositelja – Udruge, polaznika/certificiranih instruktora O&M, korisnika i članova njihovih obitelji te šire lokalne zajednice.

Zahvaljujemo ZgForumu što nam je opet izišao u susret i podržao naš rad ustupanjem prostora za prezentaciju publikacije. Na promociji publikacije okupili su se predstavnici različitih institucija i udruga, kao i zainteresirani građani koji podupiru napore Udruge da omogući bolju kvalitetu života osobama s oštećenjem vida. Posebnu zahvalnost želimo izraziti svim korisnicima koji su svojom prisutnošću doprinijeli stvaranju veće osviještenosti potrebe za samostalnim kretanjem. Vjerujemo da će publikacija otvoriti mnoge vidike i dati potrebne informacije kako zainteresiranim korisnicima, tako i potencijalnim instruktorima orijentacije i mobiliteta.