A+A-

Održane edukativne radionice u Karlovcu

U Gradskoj knjižnici 'Ivan Goran Kovačić' u Karlovcu 11.11.2014. održana je prezentacija modela usluga mobilne podrške za slijepe osobe u Hrvatskoj za predstavnike institucija i udruga.  Prezentaciji su se odazvali i predstavnici institucija Grada Karlovca i Karlovačke županije, policije, institucija iz područja zdravstva i socijalne skrbi, kao i županijskog Saveza udruga osoba s invaliditetom.

Kroz prezentaciju je prezentiran projekt „Razvoj usluge mobilne podrške za slijepe osobe u Hrvatskoj“, kao i iskustva rada instruktora O&M u lokalnoj zajednici.  Na prezentaciji su sudjelovali i korisnici iz Karlovca i Siska, koji su prezentirali svoje iskustvo sudjelovanja u obuci, promjene koje su se već sada dogodile i mogućnosti koje planiraju ostvariti. Osim što su sudionici dobili informacije o projektu, prezentirana su im i različita pomagala koja slijepe osobe mogu koristiti u svakodnevnom životu, kao i pravilan pristup u komunikaciji sa slijepim osobama.

Slijedećeg dana. 12.11. u prostorijama Udruge USKA u Karlovcu održana je radionica u cilju razmjene iskustva i poticanju na korištenje tehnika orijentacije kako bi se stvorili što bolji uvjeti za njihovu socijalnu uključenost u zajednicu. Na radionici su sudjelovali članovi Udruge i njihove obitelji.